Fosta casă de cultură din orașul Cornești, transformată „într-un adevărat veceu și un focar de infecții”

Ruinele fostei case de cultură din orașul Cornești, care de aproape un sfert de secol stau chiar în centrul orașului, „s-a transformat într-un adevărat veceu și un focar de infecții”, susține primarul orașului Vera Buga, scrie expresul.md.

Foto: expresul.md

”E prima problemă pe care am vrut s-o rezov în calitatea mea de primar. Acele ruini sunt chiar în fața blocului în care locuiesc. Știu foarte bine ce se întâmplă acolo. E o ruină. Nu mai poate fi reabilitată”, spune, după care explică: ”Am încercat să demolăm acei pereți, căci prezintă pericol pentru copii, dar și pentru adulți. Am obținut autorizația de demolare, doar că, pentru a demola, e nevoie de cel puțin 100 mii de lei, bani pe care primăria nu-i are”.

La un moment dat, oficiali de la Secția raională de cultură afirmau că vor să reconstruiscă edificiul, unul foarte frumos pe vremuri. Nu au reușit.

Unul dintre foștii primari ai localității, Oleg Munteanu, promitea să construiască în acel loc o biserică. A obținut chiar blagoslovirea ÎPS Petru, Mitropolit al Basarabiei, fiind instalată în preajmă și o cruce de dimensiuni impresionante.

Vera Buga, a încercat să inițieze construcția, în acel loc, a unei piețe închise. ”Am elaborat și un proiect, l-am depus spre finanțare, dar nu a luat foc”, a precizat dânsa.

Totodată, a ținut să precizeze că în orașul Cornești există casă de cultură. ”Am amenajt-o, organizăm diverse activități cultural-artistice. Ne dorim acolo o reparație, scaune frumoase, o scenă bine amenajată. Tot acolo am putea deschide diferite secții. De fitness, spre exemplu. Idei sunt, nu avem bani. Asta e problema”.


Pub