Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Chiril Gaburici susține că au…

Chiril Gaburici susține că au fost realizate 60% din lucrările de construcție ale „Arenei Chișinău”

Foto: Facebook/MEI

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de lucru la șantierul de construcție a Complexului „Chişinău Arena”, pentru a verifica cum decurg lucrările și pentru a se asigura că muncitorii vor finaliza proiectul până în luna octombrie a anului curent.

„Cu aproximativ jumătate de an în urmă am pus piatra de temelie la acest Complex, iar astăzi avem realizat deja 60% din lucrări. Sper ca lucrările să decurgă într-un ritm la fel de dinamic, astfel ca să ne încadrăm în termenii stabiliți”, a menționat Chiril Gaburici.

Foto: mei.gov.md

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Economiei, construcția „Arenei Chișinău” va fi finisată la 14 octombrie 2019.

Anterior Ziarul de Gardă a scris că oficial, „Arena Chişinău” este construită de compania turcească „Summa”. În realitate, în proiect sunt implicate şi mai multe companii din R. Moldova. Autorităţile, dar şi compania turcească, nu au făcut publice numele subcontractanţilor, pe conturile cărora ajung milioane de lei din bugetul de stat.

Citiți și:Arena Chişinău. Subcontractanţii

Subiectul privind construcţia unei arene multifuncţionale, numită „Chişinău Arena”, a apărut prima dată în spaţiul public la 13 martie 2018, atunci când, în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat din Moldova (PDM), proiectul a fost anunţat de liderul partidului, Vladimir Plahotniuc, şi prezentat de către finul său, Andrian Candu, şeful Legislativului R. Moldova.

Pentru implementarea proiectului „Construcţia Arenei Polivalente din Chişinău”, în bugetul de stat pentru 2018 deputaţii au alocat 200 de milioane de lei, banii fiind redistribuiţi „din contul reducerii cu suma respectivă a alocaţiilor pentru proiectul „Programul în sectorul drumurilor”.

Citiți și: (video) Chișinău Arena: Proiectul finilor lui Plahotniuc, cu 200 de milioane de lei din fondul pentru reparația drumurilor