Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Guvernul s-a întrunit în…

VIDEO Guvernul s-a întrunit în ședință. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

Cabinetul de miniștri s-a întrunit în ședință de lucru. Pe agendă se numără 27 de subiecte, printre care majorarea cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real, aprobarea semnării Acordului cu Guvernul Tadjikistan privind călătoriile fără vize, dar și reorganizarea unor întreprinderi de stat.

15.34: Guvernul a aprobat semnarea Acordului cu Guvernul Republicii Tadjikistan privind călătoriile fără vize ale cetățenilor.

15.31: În orașul Rîșcani va fi înființat monumentul domnitoriului Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și un monument în memoria lui Ghoerghe Rîșcanu.

15.28: Cabinetul de miniștri a modificat lista drumurilor naționale și locale din R. Moldova. Decizia a fost luată pentru precizarea și repararea unor corecări de ordin tehnic necesar în procesul administrării drumurilor.

15.21: Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede că de la 1 mai 2019, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real (la întreprinderi, organizații, instituții cu autonomie financiară, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică) va fi stabilit în mărime de 16,42 lei pe oră, cu 98 de bani mai mult decât anul trecut, sau 2 775 lei pe lună. Cuantumul menționat a fost calculat pentru un program complet de lucru în medie de 169 de ore pe lună.

15.16: Miniștrii au aprobat o hotărâre de Guvern care prevede că Ministerul Finanțelor va aloca din fondul de intervenție peste 2 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor vântului puternic din 11 martie 2019.