Lovit cu mașina pentru că protesta
Social 24 aprilie 2019, 21:41 | 933

Activistul civic Mihai Balan ar fi fost lovit intenționat de o mașină, pe un șantier, în timp ce protesta față de construcțiile ilegale. S-a întâmplat la o zi după ce activistul a participat la o conferință de presă, organizată de către deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS, care au anunțat că vor combate acapararea terenurilor publice din municipiul Chișinău. ”Nu poate fi vorba de imprudență. S-a comis o infracțiune - amenințarea cu omor”, consideră avocatul lui Balan.

Mihai Balan a precizat că totul s-a întâmplat în ziua de 19 aprilie, pe strada Barbu Lăutaru 21, unde în urma unor construcții a fost deteriorat un stâlp de iluminare stradală și acoperișul unei anexe.

Cu piciorul fracturat, Mihai Balan a fost transportat la spital, iar polițiștii l-au audiat abia a patra zi după incident. Potrivit avocatului Ion Mazur, clientul său a fost anterior amenințat, iar cele întâmplate pe data de 19 aprilie nu pot fi considerate un accident rutier.

Au reacționat și deputații Blocului ACUM.

Ofițerul de presă al Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, ne-a declarat că va reacționa mai târziu, după ce va examina problema, dar nu a revenit cu un apel.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie