15:41:58 25.04.2024
Stiri

Atenție, șoferi! Locațiile din Chișinău unde NU aveți voie să parcați până în ziua de Paște. Poliția vrea să evite ambuteiajele

Social 24.04.2019 14:19 Vizualizări1017 Autor: Ziarul National
Atenție, șoferi! Locațiile din Chișinău unde NU aveți voie să parcați până în ziua de Paște. Poliția vrea să evite ambuteiajele
Poză simbol


Șoferii nu vor putea parca mașinile personale în apropierea unor gări sau piețe, luate cu asalt de călători sau cumpărători în ajun de Paște.

Astfel, Inspectoratul Național de Patrulare anunță că parcarea transportului personal va fi interzis în perioada 24 - 28 aprilie curent, pe străzile din apropierea Gării Centrale, Pieței Centrale, Gării de Nord și Pieței Domus (angro).

Aceste activități au drept scop asigurarea circulație libere și fără impedimente a tuturor participanților la trafic, precum și reducerea timpului de deplasare pentru transportul particular ce se va deplasa prin zonele respective.

Totodată, oamenii legii anunță că vor patrula intensiv în preajma Pieței Centrale din Chișinău, foarte aglomerată în perioada sărbătorilor de Paşti.

Astfel, INP le recomandă șoferilor să fie precauți în trafic și atenți la pietoni, să evite cele mai aglomerate străzi, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul care îi precede, să staționeze mașina doar în locurile special amenajate, pentru a nu stânjeni circulaţia celorlalte vehicule şi a preveni apariţia blocajelor, dacă este posibil, să opteze pentru deplasarea cu transportul public, să evite circulația pe străzile din preajma centrelor comerciale mai ales în orele de vârf, atunci când toți pleacă sau se întorc de la serviciu etc.

De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să fie prudenți atunci când merg la cumpărături, fiindcă pungașii sunt mai activi când este aglomerație.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md