Partidul Acțiune și Solidaritate somat să verse în bugetul de stat 76 de mii de lei, bani donați în campania electorală pentru alegerile prezidențiale

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) urmează ca în termen de șase luni să verse în bugetul de stat 76 de mii de lei, bani care formațiunea i-a obținut drept donație acum trei ani în cadrul alegerilor prezidențiale, atunci când lidera PAS, Maia Sandu, a fost înregistrată în calitate de concurent electoral. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi, 23 aprilie, de către Comisia Electorală Centrală (CEC).

Foto: UNIMEDIA

CEC a stabilit că această formațiune politică, având pe lidera partidului, Maia Sandu, ca statut de concurent electoral în cadrul alegerilor prezidențiale din 2016, a obținut în total 100 de mii de lei lei în calitate de donații pentru campania electorală de la compania Moldavian SRL. , ceea ce constituie o încălcare a prevederilor legislației electorale.

Astfel, PAS a reușit să restituie doar 24 de mii de lei din suma dată, iar în jumătate de formațiunea trebuie să verse în bugetul de stat încă 76 de mii de lei.

Reprezentantul PAS, Artur Mija, a anunțat în cadrul ședinței CEC că PAS va restitui datoria în termeni rezonabili.


Pub