(foto/video) Cum să promovezi localitatea rurală. Experiența a cinci moldoveni, care au participat la un training în Armenia

În perioada 1-12 aprilie a avut loc proiectul RU(VI)RAL TOURISM în Armenia, Dilijan. Unde au participat și cinci moldoveni: Eugeniu Durbala, Nicolae Cucoș, Mihaela Staver, Ivan Filipciuk și Vasile Gheorghiță.

Foto: UNIMEDIA

În perioada celor 12 zile, participanții au avut ocazia să însușească educația non-formală în domeniul antreprenorialul și turismul rural. Exerciții și sesiuni despre antreprenoriat și afaceri practice, abilități de planificare, competențe și cunoștințe în domeniul turismului rural și cum să folosesc instrumentele de marketing digital pentru mediul rural.

Acest proiect a fost predestinat pentru tinerii care vor să promoveze turismului local, încurajând-ui, de asemenea, să mobilizeze alți tinerilor și să crească gradul de conștientizare culturală a tinerilor care provin din zonele rurale.

În cadrul proiectului au participat reprezentați din 8 țări: Republica Moldova, România, Ucraina, Spania, Norvegia, Letonia, Georgia și Armenia.

Fiecare țară a avut misiunea de a-și prezenta cultura și bogățiile turistice. Moldovenii au bucurat participanții cu bucate tradiționale moldovenești.

„A fost o experiență nouă care nu cred ca o voi uita cândva. Oamenii pe care i-am întâlnit acolo mi-au schimbat viziunea asupra vieții și m-au pus pe gânduri . La început nu a fost nici o așteptare, deoarece e primul meu proiect de genul acesta, însă totul s-a dovedit sa fie atât super că spre sfârșit nu doream ca acest proiect să se termine. Din partea mea un imens MULȚUMESC organizatorilor pentru efortul depus, totul a fost de nota 10”, zice liderul echipei, Vasile Gheorghița.

„Un proiect în care ai oportunitate de a-ți dezvolta cunoștințele personale în business-ul rural, limba engleză, dar și discursul în fața auditoriului. A fost un proiect în care găsești niște persoane, de la care poți prelua niște experiențe personale în diferite domenii. Iar Dilijan e un loc potrivit pentru acest proiect”, a declarat membrul echipei Ivan Filipčuk.

„Turismul Ru (Vi)" a fost un proiect de schimb de tineri de 10 zile bazat pe o abordare a combinării educației nonformale în domeniul antreprenorialului, turismul rural, instrumentele digitale și învățarea culturală.

Acest proiect a fost finanțat de Erasmus + și a fost realizat de către organizația YoutMix, participarea echipei din Moldova a fost datorită implicării organizației Mentor Me.

RU(VI)RAL TOURISM / Sursa:UNIMEDIA
RU(VI)RAL TOURISM / Sursa:UNIMEDIA
RU(VI)RAL TOURISM / Sursa:UNIMEDIA
RU(VI)RAL TOURISM / Sursa:UNIMEDIA
RU(VI)RAL TOURISM / Sursa:UNIMEDIA
RU(VI)RAL TOURISM / Sursa:UNIMEDIA
RU(VI)RAL TOURISM / Sursa:UNIMEDIA


Pub