Atentatele din Sri Lanka, răzbunare pentru atacul din Noua Zeelandă

Atentatele de Paştele catolic din Sri Lanka au fost comise ca o răzbunare pentru atacul din Noua Zeelandă, potrivit ministrului Apărării srilankez.

Foto: © Hepta

Ministrul Ruwan Wijewardene a declarat, în faţa parlamentului, că investigaţiile preliminare cu privire la atentatele teroriste din Colombo (Capitala statului Sri Lanka) au fost planificate şi comise ca o răzbunare pentru atacul din Noua Zeelandă.

"Primele investigaíi arată că atentatele de la bisericile şi hotelurile din Sri Lanka au fost comise ca o consecinţă a atacului împotriva musulmanilor din Christchurch", a declarat ministrul, potrivit independent.co.uk, citat de observatorul.tv.

Un ultim bilanţ al atacurilor teroriste din Sri Lanka arată că 311 oameni au murit în explozii, inclusiv opt cetăţeni britanici şi alte câteva zeci de cetăţeni străini.

Alte peste 500 de persoane au fost rănite în exploziile de duminică care au vizat mai multe hoteluri şi biserici.

Atacul din Noua Zeelandă a fost comis vineri, 15 aprilie 2019, atunci când un extremist a intrat înarmat în două moschei din oraşul Christchurch şi a omorât 50 de oameni.

Atacul considerat a fi terorist a fost transmis live pe Facebook de atacatorul care a fost arestat la câteva zeci de minute după ce a măcelărit oamenii care se rugau.


Pub