Burse pentru Viitorul Tău – investiţia MAIB în educaţia de calitate a tinerilor. Investiţia în viitorul de ACASĂ, în Moldova

Echipa Moldova Agroindbank ştie cât de mult contează o şansă oferită la timpul potrivit, încrederea, susţinerea şi aprecierea la justa valoare a performanţelor. Tocmai din acest considerent, pentru al cincilea an consecutiv MAIB susţine programului „Burse pentru Viitorul Tău”, proiect implementat împreună cu Centrul de Informaţii Universitare şi al cărui obiectiv este asigurarea unui acces echitabil la studii universitare şi susţinerea materială în obţinerea educaţiei de calitate, pentru un viitor sigur - tuturor tinerilor din Republica Moldova.

Foto: MAIB

Grupul ţintă al proiectului sunt studenţii care provin din familii cu venituri modeste, din familii cu mulţi copii, care sunt orfani sau se află sub tutelă, şi/sau cu dizabilităţi, tineri atât din zonele urbane, cât şi din cele rurale.

În acest an, 30 de studenţi au devenit finalişti ai programului „Burse pentru Viitorul Tău” şi beneficiază de o bursă unică din partea MAIB în valoare de 10 000 lei. Dintre ei, 16 sunt înmatriculaţi în anul I de studii la instituţiile universitare din republică, iar 14 tineri sunt bursieri ai ediţiilor precedente, promovaţi în anul II și III de studii, care au candidat pentru reînnoirea burselor, demonstrând reuşite academice şi implicare în activităţi extracurriculare. Tinerii au fost selectaţi de o Comisie Independentă de Experţi, dosarele fiind evaluate în baza criteriilor de concurs.

În cadrul ceremoniei de premiere, bursierii au fost felicitaţi de Preşedintele Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari, fiind încurajaţi să-şi urmeze visele şi să contribuie prin cunoştinţe şi viziuni moderne la construirea unui viitor prosper acasă, în Republica Moldova.

„Astăzi am ajuns la a V-a ediţie a proiectului „Burse pentru Viitorul Tău”. Avem o primă aniversare, pentru care îi felicit pe actualii şi foştii bursieri, precum şi pe partenerii noştri fideli în desfăşurarea proiectului, Centrul de Informaţii Universitare (CIU). Mă bucur mult să constat că în această perioadă am reuşit să atingem  obiectivul proiectului, cel de a asigura o susţinere continuă a studiilor şi de a motiva bursierii să urmeze studii de calitate. Vreau să cred că prin acest proiect reuşim să le sporim încrederea că şi acasă se poate de găsit susţinere pentru a construi un viitor decent”, a declarat Serghei Cebotari, Preşedintele MAIB.

„Moldova Agroinbank este un exemplu elocvent în manifestarea responsabilității social-corporative, raspunzând la cele mai stringente necesități ale tinerei generații din Moldova și oferindu-le susținere în calea lor spre succes. Ne dorim ca mai multe întreprinderi și organizații să se inspire din acest exemplu, contribuind astfel la edificarea unei societăți prospere și stabile”, a menţionat Angela Muşet, directorul CIU.

La ediţia curentă a programului „Burse pentru Viitorul Tău” s-au înscris 119 studenţi de la 17 instituţii de învăţământ superior din ţară. Pe parcursul celor cinci ediţii anuale ale programului, începând cu 2014, 540 de studenţi au participat la concurs, fiind oferite în total circa 200 de burse.

Moldova Agroindbank susţine educaţia, iar programul „Burse pentru Viitorul Tău” este investiţia băncii în viitorul de ACASĂ, din Moldova.


// console.log('no ads situation')