Democrata Valentina Buliga a devenit doctor în științe farmaceutice

Democrata Valentina Buliga a susținut recent teza de doctor în științe farmaceutice, transmite portalul anticoruptie.md.

Foto: UNIMEDIA

Lucrarea științifică a fostei deputate se numește „Repere legislative și manageriale ale securității farmaceutice”.

La aspectul inovațional, Valentina Buliga susține că prin lucrarea sa a fost soluționată o problemă științifică importantă – s-a demonstrat „necesitatea existenței și asigurării funcționalității continue a subsistemului securității farmaceutice și s-au evidențiat problemele ce afectează pe moment securitatea farmaceutică și factorii de risc de care trebuie să se țină cont în permanență”.

Fosta deputată susține în concluzie că în lucrarea sa științifică „s-a elaborat o metodă complexă de analiză a influenței factorilor asupra securității farmaceutice cu estimarea duratei de influență, tipului, dinamicii, ponderii relative a influenței, precum și probabilității schimbării acțiunii factorilor, iar cea mai ponderată influență asupra sistemului național al securității farmaceutice o au factorii ce determină accesibilitatea fizică și economică a medicamentelor”.

Valentina Buliga, farmacistă de profesie, este vicepreședintă a Partidului Democrat din Moldova și a devenit pentru prima oară deputată în 2005. Până atunci, a deținut mai multe funcții în domeniul sistemului medical. În septembrie 2009, a fost numită ministră a Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, post pe care l-a ocupat până la alegerile parlamentare din 2014.


Pub