Rusia: O instanță a emis prima amendă pe baza noii legi privind nerespectarea autorităților în mediul online

O intanță din regiunea Novgorodskaia din Federația Rusă a emis o amendă în valoare de 30 de mii de ruble (circa 470 de dolari SUA) pe numele unui bărbat care a distribuit în mediul online conținut ce ar fi insultat autoritățile țării, transmite tvrain.ru.

Foto: Vox

Potrivit lui Pavel Cikov, liderul organizației de apărare a drepturilor omului „Agora”, această amendă este prima aplicată pe baza noii legi privind manifestarea atitudinii nerespectuoase față de autorități în mediul online.

Astfel, un bărbat din regiunea Novgorodskaia a primit amendă de 30 de mii de ruble, după ce, la 31 martie curent, a publicat în internet „două înregistrări cu informații într-o formă indecentă, care ofensează demnitatea umană și moralitatea publică și exprimă o lipsă de respect față de societate și de stat”.

Decizia instanței a fost luată la 22 aprilie curent. Mesajele cu conținut necenzurat, publicate pe rețeaua de socializare VKotankte, l-ar fi vizat pe președintele țării Vladimir Putin.

Noua lege privind pedepsirea celor care denigrează online autoritățile a fost semnată la 18 martie de către Vladimir Putin. Amenzile aplicate pe baza noii legi se ridică la 100 de mii de ruble (peste 1500 de dolari SUA).


Pub