image
Sursa foto: digi24.ro

Cutremur puternic în Filipine: cel puțin opt morți

Cel puțin opt persoane și-au pierdut viața în urma unui cutremur puternic care a afectat, luni, principala insulă a arhipelagului Filipinelor, Luzon. 

Seismul de magnitudine 6,1 s-a produs la o adâncime de numai zece kilometri, în jurul orei locale 17:10. Un aeroport de pe insulă, Aeroportul Internațional Clark, a fost serios avariat și cel puțin două clădiri s-au prăbușit.

Autoritățile se tem că zeci de oameni sunt prinși sub dărâmături. 

Provincia Pampanga, situată la nord-vest de capitala Manila, este zona cel mai puternic lovită de cutremur. Cel puțin 20 de oameni au fost răniți, însă guvernatorul provinciei spune că se aud strigăte de sub dărâmături, relatează digi24.ro.

Trei cadavre au fost scoase de sub ruinele unui magazin din orașul Porac, imediat după cutremur, iar o femeie și nepotul ei au fost găsiți morți în orașul Lubao.

Cutremurul s-a simțit și la Manila, unde zgârie-norii din cartierul financiar al orașului s-au clătinat timp de câteva minute. Cursurile unei universități au fost suspendate pentru a fi inspectată clădirea.

Pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu efectele cutremurului - pereți crăpați, lămpi care se clatină. Pe Twitter există o înregistrare video care arată un zgârie nori din vârful căruia parcă se revarsă o cascadă. Este apa unei piscine aflate în vârful clădirii care este dislocată de forța cutremurului.

Filipine se află în regiunea seismică denimită „Inelului de Foc al Pacificului”, o zonă în formă de potcoavă care mărgineşte Oceanul Pacific şi unde se află numeroşi vulcani şi falii.

Seismul cu cel mai mare număr de victime din arhipelag s-a produs în 1976, provocând moartea a mii de persoane, până la 8.000, potrivit unor estimări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: