image
Sursa foto: wikipedia.org

UPDATE // Trei persoane, reținute în urma perchezițiilor de la Gara de Nord Chișinău: „Au organizat o schemă infracțională”

UPDATE: 12:40 Perchezițiile efectuate atât în cadrul instituției vizate, cât și la domiciliul și în automobilele unor angajați au avut loc în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită. În perioada 2016 - prezent, șefii de schimb, dispecerii, controlorii de bilete și casierii din cadrul S.C. „Gara de Nord”, în scop de profit și de comun acord cu alte persoane, la moment neidentificate, au organizat o schema infracțională de extorcare a mijloacelor bănești ce nu li se cuvin de la operatorii de transport, manifestată prin pretindere, acceptare și primire lunară în mediu a sumei de 45 de mii lei, făcând uz de faptul că pot crea impedimente în activitatea operatorilor de transport.

În urma operațiunilor au fost încătușate trei persoane. Este vorba de doi șefi de schimb, dar și un controlor de bilete. Aceștia fiind reținuți pe un termen de 72 ore.

La moment se efectuează acțiuni de urmărire penală cu participarea persoanelor reținute. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă în mărime de la 2350 la 4350 unităţi convenţionale sau închisoare de la doi la șapte ani.

___________________________

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, descind în aceste momente în cadrul S.C. Gara de Nord Chișinău, dar și la domiciliul și automobilele unor angajați ai instituției.

Acțiunile se desfășoară în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită.

Totodată și procurorii anticorupție, oficiul Nord, în comun cu colaboratorii Direcției Nord al Centrului Național Anticorupție, descind în aceste momente în cadrul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”.

Acțiunile se desfășoară în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de delapidare a averii străine și corupere pasivă.

Cu mai multe detalii revenim!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: