image
Sursa foto: dietdoctor.com

Bolnavii de diabet zaharat vor primi gratuit glucometre, teste şi lanţete

Persoanele diagnosticate cu diabet zaharat vor primi gratuit, începând de astăzi, glucometre, teste şi lanţete.

În acest sens, din bugetul de stat au fost alocate circa 25 de milioane de lei.

Astfel, conform Programului naţional de control al diabetului zaharat, pacienţii care utilizează în tratament insulina vor primi câte un glucometru cu dispozitiv de înţepare, 1200 de teste şi 1200 de lanţete.

În acelaşi timp, celor care se tratează cu antidiabetice orale le vor fi distribuite câte un glucometru cu dispozitiv de înţepare, 100 de teste şi 100 de lanţete.

Setul de dispozitive medicale va fi expediat prin intermediul Î.S. „Poşta Moldovei” la domiciliul acestor persoane şi va servi la măsurarea nivelului de zahăr în sânge pe parcursul unui an.

Pe pagina web a CNAM – cnam.md poate fi accesat un ghid video de utilizare a glucometrului. Aceeaşi informaţie poate fi solicitată şi la Info CNAM – 0 800 99999, apel gratuit atât de pe telefon fix, cât şi mobil.

Conform datelor statistice, numărul total de pacienți cu diabet zaharat constituie circa 100.000 pacienți, dintre care circa 19 000 sînt pacienți insulinodependenți și circa 81 000 pacienți insulinoindependenți (antidiabetice orale).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: