image
Sursa foto: Privesc.eu

CEC somează PAS să întoarcă zeci de mii de lei, chiar dacă o parte din sumă e plătită: „Încearcă să discrediteze partidul”

Comisia Electorală Centrală a emis, astăzi, o hotărâre prin care somează Partidul Acțiune și Solidaritate să întoarcă la buget 76 de mii de lei.

Se întâmplă în condițiile în care formațiunea deja a întors o mare parte din suma totală, fapt recunoscut chiar de către cei de la CEC. „Este o încercare de discreditare a partidului”, reacționează PAS.

Suma totală de 100 de mii de lei, pe care PAS i-a acceptat în campania prezidențială și pe care acum trebuie să o verse în buget, provine dintr-o donație transparentă efectuată de o companie cu capital străin.

„La momentul acceptării acelei donații, nu cunoșteam despre faptul că compania donatoare este cu capital străin”, spun cei de la PAS.

Între timp, partidul a plătit deja o bună parte din această datorie și, totodată, s-a arătat dispus să întoarcă eșalonat toată suma. Însuși CEC a recunoscut că până în prezent PAS a făcut opt plăți, adică a dovedit buna sa credință, fapt care excludea necesitatea adoptării unei somații în vederea obligării PAS de a achita suma restantă.

„Această decizie dovedește și faptul că organul electoral suprem aplică deliberat standarde duble. În acest context, amintim faptul că CEC a refuzat să someze Partidul Democrat să întoarcă la buget peste 47 milioane de lei, după ce democrații au încălcat Regulamentul aprobat de CEC și au acceptat donații în numerar peste plafoanele maxime stabilite”, se spune într-o declarație a PAS.

Formațiunea spune că este unica care urmează un model democratic de finanțare, prin sume mici donate de la mulți cetățeni și unicul partid care publică rapoarte lunare de cheltuieli și venituri. De asemenea, PAS este primul partid din istoria Republicii Moldova care a lansat o pagină de donații online. Cei care doresc să facă o donație pentru PAS, o pot face online pe www.unpaspentru.md/donate sau în numerar, la sediu pe strada Mateevici 31.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: