image
Sursa foto: Tass

ONU condamnă dur atentatele din Sri Lanka: Apelul Consiliului de Securitate

Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a condamnat dur seria de atacuri teroriste comise duminică în Sri Lanka şi a făcut apel la asumarea responsabilităţii pentru atentate, conform unui comunicat emis luni, relatează agenţia de presă Tass.

„Membrii Consiliului de Securitate ONU condamnă în cei mai duri termeni seria de atacuri teroriste care au avut loc în Sri Lanka în duminica de Paşti, 21 aprilie 2019, rezultate în decesul a aproape 300 de persoane şi rănirea altor sute”, se menţionează în comunicatul comun emis de ţările membre.

„Membrii Consiliului de Securitate subliniază nevoia de a găsi responsabilii, organizatorii, finanţatorii şi sponsorii acestor acte de terorism şi aducerea lor în faţa justiţiei şi solicită tuturor statelor să coopereze activ cu Guvernul din Sri Lanka şi alte autorităţi relevante”, a transmis Consiliul de Securitate.

Un purtător de cuvânt al Guvernului din Sri Lanka, Rajitha Senaratne, a declarat că există suspiciuni privind comiterea atentatelor de către mişcarea islamistă National Thowheeth Jama'ath (NTJ).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: