Cocaină, în valoare de un milion de dolari, depistată într-un container, în orașul Odessa. Doi moldoveni, reținuți

PE SCURT

Ofițerii Serviciului de Securitate, împreună cu procurorii și polițiștii din regiunea Odessa, au deconspirat un canal maritim de contrabandă cu cocaină din America de Sud.

Cocaină, în valoare de un milion de dolari, a fost depistată într-un container cu fructe, în timpul inspecției încărcăturii, care urma să fie transportată în Europa. Serviciul de Securitate al Ucrainei anunță că au fost reținuți doi moldoveni.

PE LUNG

„În timpul verificării aprofundate a mărfurilor care urmau să fie transportate în Europa dintr-o țară, considerată una dintre cele mai mari producătoare de droguri din lume, ofițerii au depistat 12 kilograme de cocaină într-un container cu fructe”, se arată în nota SBU.

Instituția menționează că, în timpul operațiunii speciale au fost reținuți doi cetățeni moldoveni, care au încercat să scoată cocaina de pe teritoriul terminalului de containere în afara controlului vamal.

Pe acest caz au fost inițiate proceduri penale. Sunt efectuate investigații și urmează a fi identificate toate persoanele implicate în operarea canalului de contrabandă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.