„Încă nu sunt disponibili pentru a avea negocieri serioase”. Ce declară socialistul Ceban despre invitația Blocului ACUM

PE SCURT

„PSRM remarcă tonalitatea mai puțin categorică a mesajelor celor de la ACUM, ceea ce ar putea crea pe viitor premize de discuții pe marginea depășirii crizei politice create, însă constată cu regret că PAS și DA încă nu sunt disponibili pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM aprobate la ultima ședință a Consiliului Republican”.

Astfel a reacționat secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiștilor Ion Ceban la invitația de astăzi a Blocului ACUM la discuții privind agenda comună antioligarhică și socială, precum și asupra modalității formării organelor de lucru ale legislativului.

PE LUNG

Ion Ceban a menționat pe Facebook că apelul  de astăzi al celor de la ACUM nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor socialiștilor de a forma o coaliție funcțională.

Potrivit lui, socialiștii că sunt dispuși de a forma grupuri de lucru la nivel de conducere a Partidului Socialiștilor, dar și partidelor PAS și DA pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți, însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM.

Totodată, socialiștii s-au arătat îngrijorați de unele acțiuni și activități „cu tentă unionistă din ultimele zile la care activ participă conducerea blocului ACUM”.

Reamintim că acum o săptămână Blocul ACUM a propus PSRM crearea unui grup de lucru, constituit din reprezentanți ai ambelor fracțiuni, mandatat să discute până pe 25 aprilie inițiativele care se referă la dezoligarhizarea statului și implicit la îmbunătățirea vieții oamenilor.

Astăzi, formațiunea a anunțat că reprezentanții grupului de lucru ai Blocului ACUM sunt dispuși să se întâlnească cu deputații fracțiunii PSRM pe data de 24 aprilie, ora 11.00.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.