Poliția a confiscat alcool etilic în valoare de cinci milioane lei// VIDEO

PE SCURT

O grupare, specializată în comercializarea mărfurilor supuse acizelor, fără marcarea lor cu timbre de control sau timbre de acciz şi contrabandă săvârşite în proporţii deosebit de mari, a fost deconspirată de oamenii legii.

Membrii grupării procurau de la alcool etilic de la o fabrică din raionul Sângerei, iar ulterior fără acte de provenienţă îl distribuiau ilegal pe teritoriul Republicii Moldova sau îl transportau prin contrabandă în Ucraina.

PE LUNG

În urma măsurilor speciale de investigații, s-a stabilit că organizatorul grupării este un bărbat de 42 de ani, locuitor al oraşului Râșcani. Acesta își desfășura activitatea ilegală pe teritoriul orașului Râşcani, mun. Bălți, precum și în alte localități ale țării.

la 19 aprilie, polițiștii au reținut în flagrant trei persoane în momentul procurării a 800 de litri de alcool etilic de la fabrica de producere a alcoolului. Concomitent, forțele de ordine au descins la fabrica de producere a alcoolului etilic, domiciliile suspecților și locațiile care erau folosite în activitatea infracțională, fiind efectuate 12 percheziții.

Astfel, au fost depistate și ridicate 46 000 litri alcool etilic, a cărui valoare pe piață este de peste 5 000 000 lei.

Totodată, în cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate peste 100 000 lei, înscrisuri de tip ciornă, telefoane mobile.

De asemenea, au fost reținute două persoane, inclusiv organizatorul, fiindu-le ulterior aplicată măsura preventivă, sub formă de arest pe un termen de 30 zile. Dacă se va dovedi vinovăția suspecților, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 la 8 ani.

Au fost ridicate trei mijloace de transport ale figuranților (valoarea cărora se estimează la peste 1 600 000 lei), obținute pe cale infracțională și folosite la săvârșirea faptelor ilegale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.