Nume
Parola
Vizualizări: 3025
Pacienții internați în blocul chirurgical al spitalului regional din Orhei au parte de condiții mai bune
23 Aprilie 2019 — Pacienții internați în blocul chirurgical al spitalului din Orhei se bucură de condiții mai bune de ședere, după ce au fost finalizate lucrări de termoizolare și de ridicare a eficienței energetice a blocului chirurgical. Lucrările s-au desfășurat în cadrul proiectului regional „Îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocului chirurgical al IMSP Spitalul raional Orhei", implementat de ADR Centru.

Comisia de recepție din care fac parte reprezentanți ai ADR Centru, ai autorității publice locale, specialiști ai serviciilor deconcentrate, antreprenorul general și proiectantul s-a întrunit astăzi, 23 aprilie, la șantier, pentru a semna actele de finalizare a investițiilor realizate.

În cadrul acestui obiectiv a fost efectuată izolarea termică în proporție de 100% a pereților exteriori, înlocuirea în totalitate a tîmplăriei, izolarea planșeului la subsol și a etajului tehnic. Suma lucrărilor recepționate este de circa 7 664 657,10 lei, din care 600 de mii de lei constituie contribuția Consiliului Raional Orhei, iar restul reprezintă surse financiare alocate din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Prin realizarea proiectelor investiționale de sporire a eficienței energetice în clădirile publice se mizează atît pe îmbunătățirea accesului la servicii și utilități publice de calitate pentru oameni, cît și a condițiilor de muncă pentru angajați. În cazul Spitalului reginal din Orhei acest obiectiv a fost atins, iar pe lîngă confortul adus pacienților și cadrelor medicale care activează aici, vor fi operate și economii semnificative la întreținerea blocului.