Vor să creeze noi locuri de muncă
Social 23 aprilie 2019, 20:37 | 1123

Noi locuri de munca pentru tineri, oportunitati de dezvoltare a afacerilor existente, posibilitati de instruire a somerilor si de asociere a grupurilor de producatori autohtoni. Acestea sunt cateva dintre scopurile unui program lansat la Cahul si implementat de Organizatia Internationala a Muncii.

Potrivit coordonatoarei proiectului “Promovarea ocupării tinerilor”, Violeta Vrabie, scopul acestuia este de a majora numărul locurilor de muncă și, implicit, de a reduce rata șomajului.

Localnicii speră că astfel de proiecte vor valorifica potențialul zonei.

Iar antreprenorii care au afaceri prospere spun că vor să-și împartă experiența cu cei dornici de a învăța lucruri utile. Este și exemplul unui meșter popular din satul Slobozia Mare.

Parteneriatul local de ocupare a forței de muncă este un model inovator creat de Uniunea Europeană și implementat cu succes de Organizația Internațională a Muncii în Bosnia și Herțegovina. Costul total al proiectului este de aproximativ 403 mii de dolari, dintre care în jur de 184 de mii de dolari reprezintă contribuția Organizației Internaționale a Muncii, iar 15 mii 400 de dolari – a actorilor locali. Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii va contribui cu peste 204 mii de dolari. Implementarea Parteneriatului Local de Ocupare Cahul prevede implicarea a aproximativ 20 de parteneri publici și privați de nivel național și local, inclusiv organizații neguvernamentale, instituții financiare și de învățământ, Agenția de Ocupare a Forței de Muncă, asociații de producători, întreprinderi și investitori.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie