17:13:32 25.04.2024
Stiri

UTIL // Vopseaua de ouă poate fi PERICULOASĂ! La ce trebuie să atrageți în mod special atenția

Social 23.04.2019 16:30 Vizualizări1096 Autor: Ziarul National
UTIL // Vopseaua de ouă poate fi PERICULOASĂ! La ce trebuie să atrageți în mod special atenția


În săptămâna de dinaintea Paștelui, gospodinele din R. Moldova vopsesc, potrivit tradiției, ouă, iar pe piață au apărut tot felul de oferte cu vopsele.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) atrage atenția că unele vopsele pot fi periculoase și pot transforma sărbătoarea într-o vizită de urgență la medic.

Astfel, cetățenii R. Moldova sunt sfătuiți să procure vopsele pentru ouă doar în spații autorizate.

În același timp, fiți foarte atenți la informația de pe ambalaj. Aceasta trebuie să reflecte în mod explicit denumirea şi marca producătorului sau denumirea importatorului, să indice adresa acestuia, masa/volumul, principalele caracteristici calitative, compoziţia, aditivii folosiţi, eventualele riscuri, modul de utilizare, de manipulare, de depozitare, de conservare sau de păstrare, contraindicaţiile, termenul de valabilitate şi data fabricării.

Toate informaţiile trebuie să fie prezentate în limba română, astfel încât consumatorul să poată înțelege riscurile care pot avea loc.

Nu procurați în niciun caz vopsele vândute în vrac sau la „linguriță”, fără a fi ambalate corespunzător, mai ales de la persoane care vă trezesc dubii.

De asemenea, APCSP vă recomandă să solicitați de la vânzător copia certificatului sanitar, pentru a vă convinge că vopseau pw care intenționați să o procurați a fost plasată pe piață cu acceptul organelor de supraveghere a sănătății publice.

Specialiștii vă mai atrag atenția să respectați cu exactitate modul de utilizare a vopselelor, să nu vopsiți ouă care au coaja crăpată sau acoperită de murdării.

Daca ați decojit un ou care a fost vopsit și albușul sau gălbenușul a fost amprentat cu vopsea, evitați consumarea acestora.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md