01:31:09 20.04.2024
Stiri

Mobilizare MAXIMĂ a vameșilor și polițiștilor de frontieră din R. Moldova și România, pentru fluidizarea traficului în perioada Sărbătorilor Pascale

Social 23.04.2019 19:13 Vizualizări1128 Autor: Ziarul National
Mobilizare MAXIMĂ a vameșilor și polițiștilor de frontieră din R. Moldova și România, pentru fluidizarea traficului în perioada Sărbătorilor Pascale


Fie că cetățenii revin acasă de Paște, fie că pleacă în vacanță, traficul la frontiera moldo-română în perioada Sărbătorilor Pascale este extrem de aglomerat în firecare an.

Pentru a gestiona eficient fluxul sporit de automobile la vamă, directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, și șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, au mers astăzi la Leușeni, pentru a verifica, împreună cu reprezentanții autorităților vamale și de frontieră din România, cât de pregătiți sunt inspectorii din cel mai solicitat post de trecere a frontierei.

Oficialii au discutat despre parteneriatul de colaborare și planul de acțiuni privind aplicarea celor mai eficiente măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier, menite să simplifice procedurile de control atât al documentelor de călătorie, cât și al bagajelor personale transportate.



Printre măsuri se numără suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control, indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora în procesul de perfectare.

Menționăm că, în perioada Sărbătorilor Pascale de anul trecut, fluxul transfrontalier al unităților de transport a depășit cu 20% media înregistrată în celelalte perioade ale anului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md