/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Într-o intersecție din Chișinău au fost instalate conuri și indicatoare rutiere. Motivul

23 aprilie 2019, ora 17:41

Încă o intersecție giratorie din Capitală s-a schimbat la față! Oamenii legii au amenajat conuri rutiere pentru a delimita benzile la intersecția de lângă Tipografia Centrală. Momentul i-a derutat pe unii șoferi, care spun că deplasarea a devenit mai anevoioasă. Alții, în schimb, au salutat inițiativa. Chiar și așa, pe unele direcții de mers s-au format ambuteiaje.

Conurile și indicatoarele rutiere, montate de ieri, le-a dat bătăi de cap șoferilor și astăzi. Unii nu înțelegeau ce bandă să apuce.

Acolo au dat drumul pe o bandă și vin de pe cerc, și din partea această și se formează ambuteiaj.

– Vă ajută aceste triunghiuri? -Foarte, a doua zi și nimic nu am înțeles încă.

Mie îmi pare că ele din contra complică traficul rutier, probabil așa se cheltuie banii și se câștigă pe asta.

De multe ori încurcă nu ajută, fiindcă se circulă foarte urât, nu sunt șoferi normali să meargă, reguli de circulație să respecte merg haotic toți.

Alții, în schimb, consideră că noile deliniatoare vor reduce din accidente și vor salva intersecția de ambuteiaje.

Zilnic trec de două, trei ori pe aici, foarte multe accidente, foarte complicat de circulat, e mai bine așa.

Da, cred că da, aici foarte des sunt accidente, foarte des, și chiar e binevenit, locuiesc aici în apropiere și sunt de acord cu așa ceva.

„Pentru trafic e bun, mai ales dimineața cum e ambuteiaje, e minunat.”

Eu circul mai ușor nu știu părerea altora. Mie îmi place, aceștia din față se băgau permanent și încurcau la circulație.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, semnalizarea intersecției face parte dintr-un proiect pilot.

La sensul girator Bogdan Voievod cu Florilor, au fost instalate ieri, 22 aprilie, deliniatoare. Aceste modificări fac parte dintr-un plan pilot pentru o perioadă nedeterminată”, Natalia Golovco, ofițer de presă INP.

Acum două luni, exact în această intersecție, un taxi s-a răsturnat, după ce a fost lovit de o altă mașină. Astfel de conuri rutiere au fost instalate anterior și în alte intersecții problematice din Chișinău, cum ar fi cea de lângă monumentul lui Serghei Lazo sau cea dintre străzile Independenței, Tudor Strișcă și Hristo Botev.

 

Reporter: Kardo Sharifi

Operator: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram