Deputatul Dumitru Alaiba, despre victoria lui Vladimir Zelensky: „Îi felicit și pe cetățenii noștri cu faptul că domnul Plahotniuc a pierdut un bun aliat în Kiev”

„Îi felicit și pe cetățenii noștri cu faptul că domnul Plahotniuc a pierdut un bun aliat în Kiev”. Astfel a comentat deputatul Dumitru Alaiba victoria lui Vladimir Zelensky.

Foto: UNIMEDIA

Acesta spune că poporul ucrainian își dorește o schimbare enormă, și speră ca noul președinte să nu dezamăgească țara.

„În 2014, oligarhul Petro Poroshenko a devenit președintele unei țări îndurerate de o tragedie. A avut parte de un parlament extrem de prietenos. A avut parte de o susținere aproape necondiționată din partea SUA și a Uniunii Europene. Dar cel mai important, oamenii și-au pus în el speranța unui viitor mai bun. Speranța unei schimbări radicale spre bine. A eșuat să îndreptățească aceste speranțe. În timp ce oameni mureau pe frontul de est, apărându-și țara, corupția se simțea confortabil în toată țara, iar reformele erau sabotate, amânate la nesfârșit.

Indiferent de interpretări, ieri poporul ucrainean a votat covârșitor pentru o schimbare. Oamenii vor foarte mult să creadă în schimbare. Ei văd cum alte țări merg rapid în sus și nu pot percepe faptul că la ei acasă asta nu e posibil”, scrie Alaiba pe pagina sa de Facebook.

„Îi doresc noului președinte ales Zelensky să îndreptățească speranțele oamenilor, să-și dea toată străduința, să lupte, zi de zi.

Într-un ceas bun. Țările noastre au produs deja o generație născută și crescută în sărăcie și corupție. Asta nu mai poate continua. Merităm să ne ridicăm, odată și odată, din genunchi.

Îi felicit și pe cetățenii noștri cu faptul că domnul Plahotniuc a pierdut un bun aliat în Kiev”, a conchis acesta.

UNIMEDIA amintește că alegerile prezidențiale din Ucraina au fost câștigate de Vladimir Zelensky, care a acumulat un scor de peste 70%.


Pub