(doc) Mai mulți deputați ai blocului ACUM au semnat un demers către FISC. Ce au solicitat

Mai mulți deputați ai blocului ACUM au semnat un demers către Serviciul Fiscal de Stat prin care au cerut informația exhaustivă despre amnistia capitalului, care în opinia acestora „nu este altceva decât un mijloc util pentru legalizarea miliardelor furate din sistemul bancar al Republicii Moldova”. Cel puțin, despre aceasta a anunțat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Foto: UNIMEDIA
Alexandru Slusari / Sursa:fb
Alexandru Slusari / Sursa:fb
Alexandru Slusari / Sursa:fb

UNIMEDIA amintește că la data de 26 iulie, Parlamentul a votat în ambele lecturi proiectul privind Amnistia Fiscală. Acesta prevede declararea voluntară și stimularea fiscală.

Patru fracțiuni parlamentare au părăsit sala Legislativului, nemulțumiți de cele trei inițiative legislative înaintate de PD care, potivit unor deputați, nu au fost publicate pe site-ul Parlamentului la timp.

De menționat că în pofida faptului că mai mulți experți s-au arătat îngrijorați de adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova, a pachetului de legi privind politica bugetar fiscală și amnistia de capital, Igor Dodon a dat undă verde acestei reforme.


Pub