Premierul rus Dmitri Medvedev susține că Moscova are „o şansă” de a-şi îmbunătăţi relaţiile cu Ucraina după alegerea noului preşedinte ucrainean, Vladimir Zelensky

Premierul rus Dmitri Medvedev a apreciat luni că Moscova are „o şansă” de a-şi îmbunătăţi relaţiile cu Ucraina după alegerea noului preşedinte ucrainean, Vladimir Zelensky, adăugând totuşi că nu vrea să-şi facă „iluzii”.

Foto: The Independent

„Există o şansă de ameliorare a cooperării cu ţara noastră”, a declarat pe pagina sa de Facebook premierul Dmitri Medvedev, primul oficial de rang înalt de la Moscova care a reacţionat după victoria zdrobitoare duminică seara a lui Vlsdimir Zelensky.

Medvedev a adăugat totuşi că „nu-şi face iluzii” cu privire la Zelensky, afirmând că, „fără îndoială, noul şef al statului va utiliza aceeaşi retorică faţă de Rusia ca cea din timpul campaniei sale electorale”.

Duminică, Zelenski a declarat că doreşte „elansarea” procesului de pace implicând Rusia în războiul în estul separatist prorus cu scopul de a „opri focul” şi eliberarea prizonierilor ucraineni din Rusia, relatează AFP, citat de agerpres.ro.


Pub