Gheorghe Petic ar fi fost snopit în bătaie de către angajații Penitenciarului nr.13 și interzise apeluri telefonice timp de trei luni

Președintele Organizației Teritoriale Ungheni a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Gheorghe Petic, ar fi fost snopit în bătaie, ieri, 21 aprilie, de către angajații Penitenciarului nr.13. Despre aceasta spune susținătoarea lui Petic, Irina Arhire, care mai menționează că i-ar fi fost interzis să primească colete și să efectueze apeluri telefonice timp de trei luni.

Foto: captură video

„Șeful penitenciarului nr.13 nu s-a mulțumit doar cu închiderea telefonului, dar el împreună cu slugile lui au început să-l snopeasă in bătaie...Și iarăși nu au fost satisfăcuți de fapta eroică care au facut-o, au mai adăugat la pedeapsă și INTERDICȚIA DE A PRIMI COLETE TIMP DE 3 LUNI și au mai interzis și APELURI TELEFONICE tot timp de 3 luni... Toate aceste pedepse le-a primit pentru faptul că are curajul sa vorbească și să spună lumii cum sunt tratați deținuții politici în penitenciarele moldovei. Ei în așa mod vor ca să-l aducă la tăcere...”, a scris Irina Arhire pe pagina sa de facebook.

Irina Arhire ne-a mai comunicat că totul s-a întâmplat ieri, iar avocații lui Ghoerghe Petic au fost informați despre aceasta astăzi.

De asemenea, dânsa a mai adăugat că ședinta de judecată a lui Petic, care urma să aibă loc astăzi la Taraclia, a fost amânată până la data de 16 iunie.

Administrația Națională a Penitenciarelor neagă acuzațiile și menționează că Petic a fost sancționat saptămâna trecută pentru faptul că a amenințat personalul penitenciarului.

Irina Arhire / Sursa:Irina Arhire/facebook

Amintim că un nou dosar a fost deschis pe numele fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Acesta este cercetat pentru huliganism, care ar fi avut loc în 2003. Dacă va fi găsit vinovat de cele încriminate, Petic riscă 7 ani de pușcărie. Petic se declară nevinovat.

UNIMEDIA amintește că la 20 martie curent, liderul OT Ungheni ai Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Decizia a fost luată într-un dosar intentat pe numele acestuia, în care este învinuit de viol.


Pub