Cu ce avere va intra în funcția de președinte al Ucrainei, Vladimir Zelensky

Vladimir Zelensky locuiește în satul Ivankovici, Ucrana, aflat la 35 km de Kiev, iar, potrivit declarației de avere, în această localitate actorul este proprietarul unei case de 352 m², prețul unui metru pătrat începe de la 25 mii de hrivne.

Foto: Political Economist

Vladimir Zelenski mai deține trei apartamente în Kiev, pe care le deține împreună cu partenerii de business. Un alt apartament din capitala Ucrainei este scris pe numele soției actorului, Elena Zelenskaya.

De asemenea, potrivit declarației, familia Zelensky mai sunt proprietarii unei locuințe în Yalta, Crimeea.

Principalul venit, Zelensky îl are din activități antreprenoriale. Cifra de afaceri totală a tuturor companiilor este estimată la zeci de milioane de dolari.

Vladimir Zelensky are drepturi la LLC Kinokvartal (100%), Studiya Kvartal-95 (Vladimir Zelenski - 99,9%, Elena Zelenskaya - 0,01%), "Centrul de producție Liga Smіhu" (16,67% ), "Animatya Studiya-95" (22,5%), "Quarter TV" (12,5%), "Quarter-Concert" (18,75%).

Pe lângă afacerea cinematografică, Zelensky și soția sa s-au dovedit a fi iubitori de fructe de mare. Zelensky este co-proprietar al restaurantului Fish House din Pechersk. El deține 15% din acțiuni. Și soția lui Elena - 25% deține societatea de capital "Zelari Fish". Conform Registrului Unic al Entităților Juridice, societatea se ocupă de prelucrarea și conservarea peștilor, racilor și moluștelor.


Pub