Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Sri Lanka: O nouă explozie…

Sri Lanka: O nouă explozie în apropierea unei biserici când o echipă de genişti încerca să dezamorseze o bombă

Foto: express.co.uk

O furgonetă parcată în apropierea unei biserici din Sri Lanka unde zeci de oameni au fost ucişi duminică a explodat luni, a relatat un martor pentru Reuters, potrivit căruia deflagraţia s-a produs în momentul în care o echipă de genişti încercau să dezamorseze un dispozitiv exploziv, transmite Agerpres.

Furgoneta a explodat când echipa de deminare a STF (Forţa Specială de Reacţie Rapidă) şi forţele aeriene au încercat să dezamorseze bomba”, a declarat martorul citat.

Totodată, Agerpres notează că poliţia din Sri Lanka a găsit 87 de detonatoare de bombe în autogara principală din capitala Colombo, la o zi după seria de atentate sinucigaşe în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 290 de persane, inclusiv cetăţeni străini.

„Poliţia a găsit 12 dintre detonatoare împrăştiate pe sol şi, ulterior, a cercetat o groapă de gunoi în care au mai fost găsite încă 75”, au precizat autorităţile.

Exploziile din Sri Lanka au avut loc în timpul slujbelor oficiate de Paştele catolic în oraşele Negombo, Batticaloa şi Colombo, precum şi în cinci hoteluri de lux din capitală şi alte două localităţi.

Foto: express.co.uk