Image-Description
Siegfried Mureșan: „Maia Sandu și Andrei Năstase sunt singurii garanți ai continuării parcursului european al RM”
Politic 22 aprilie 2019, 10:57 | 1848

O guvernare proeuropeană autentică în RM poate fi asigurată doar de Blocul ACUM, condus de Maia Sandu și Andrei Năstase, care sunt singurii garanți ai continuării parcursului european al țării. Declarațiile îi aparțin europarlamentarului Siegfried Mureșan, candidat PNL la alegerile europarlamentare.

„Maia Sandu și Andrei Năstase sunt singurii garanți ai continuării parcursului european al RM. Toată Uniunea Europeană așteaptă o guvernare proeuropeană autentică, nu doar din vorbe, ci și din fapte, aici, la Chișinău. Iar această guvernare proeuropeană autentică poate fi dată de Blocul ACUM, condus de Maia Sandu și Andrei Năstase. Această guvernare proeuropeană este o urgență, pentru ca RM să poată beneficia la maximum de toate avantajele apropierii de UE”, a declarat Mureșan la Chișinău, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților PNL la alegerile europarlamentare.

În cadrul conferinței de presă, Siegfried Mureșan a mai menționat că primul lucru pe care europarlamentarii PNL pe îl vor cere în Parlamentul European, după alegerile europarlamentare, va fi legat de o perspectivă europeană pentru RM.

„Va exista o reevaluare a Parteneriatului Estic, în sensul în care statele care doresc o relație mai strânsă cu UE să poată beneficia mai mult. Noi vom fi acolo să asigurăm cât mai multe beneficii pentru RM, dar avem nevoie și de un guvern proeuropean la Chișinău, dar și de un guvern puternic și credibil la București, care să iubească Republica Moldova. Fiindcă mereu când RM a reușit să facă progrese în relația cu UE, a fost că la București a existat un guvern de dreapta, căruia i-a păsat de RM. Și vă spun sincer, cu Guvernul Dăncilă, cu PSD, cu guvernul PSD-ALE, Republicii Moldova îi lipsește orice avocat la masa negocierilor la nivel european. Și de aceea este foarte important să trimitem cât mai mulți europarlamentari PNL”, a punctat eurodeputatul.

Siegfried Mureșan a mai precizat că un alt lucru pe care îl vor cere europarlamentarii PNL va fi includerea RM în reglementările europene privind eliminarea taxei de roaming.

Opinia ta contează. Comentează!