(video) Nissan GT-R NISMO a fost actualizat pentru gama anului 2020 şi a slăbit cu 30.5 de kg

Nissan GT-R NISMO din gama anului 2020 și-a făcut debutul mondial cu o serie de upgrade-uri inspirate de la maşina de curse GT-R GT3 și cu puţin tuning menit să maximizeze performanțele sale.

Modelul a fost prezentat alături de noua ediție aniversară Nissan GT-R 50th Anniversary Edition la New York International Auto Show.

Pentru modelul anului 2020, inginerii Nissan a luat mai multe tehnologii deja încercate pe circuite și le-a transformat în unele accesibile, dar și confortabile pentru conducătorii auto cu orice nivel de calificare. Controlul și predictibilitatea acestui coupe sport au fost critice în realizarea acestui lucru. Astfel, ei au adoptat tema “absolute street and track performance” atunci când l-au dezvoltat.

Setând cel mai puternic şi cel mai exclusiv GT-R de serie, cei de la Nissan l-au înzestrat şi cu un “ambalaj” de componente din fibră de carbon, realizate printr-o metodă nouă. Din acest material uşor sunt făcute barele de protecţie, aripile frontale, capacul portbagajului, acoperişul, capota, pragurile laterale şi spoilerul posterior.

Fiecare componentă, potrivit Nissan, a fost îmbunătățită pentru a reduce şi mai mult greutatea, pentru a creşte forţa de apăsare şi pentru a spori aerodinamica drept rezultat. Aceste părți exterioare au făcut ca greutatea să scadă cu 10.5 kilograme, în plus față de aproape alte 20 provenite de la alte upgrade-uri și componente noi. https://media.flixel.com/cinemagraph/samjnr5sauhaxeanzumz?hd=true

Aripile frontale ale maşinii sunt făcute acum asemănătoare cu cele folosite pe GT-R GT3. Prizele de aer care le integrează au menirea de a îndepărta aerul fierbinte de sub capotă şi în acelaşi timp să ofere o forţă de apăsare suplimentară pe roţile din faţă, fără vreo rezistenţă adăugătoare. De asemenea, acestea îmbunătățesc aerodinamica prin uniformizarea fluxului de aer de-a lungul corpului, cu o atenție specială pentru evitarea contactului cu spoilerul posterior. Apropo, un nou proces de compresie oferă acoperișului din fibră de carbon o țesătură mai ușoară, dar şi mai strânsă.

Pe lângă altele, automobilul a mai primit nişte jante exclusive RAYS din aluminiu forjat, de 20 de inci, care sunt mai uşoare decât înainte şi încorporează un design cu nou spiţe care îmbunătățește rigiditatea lor. Noile anvelope Dunlop proiectate recent, cu o bandă de rulare mai lată şi mai puține caneluri, au îmbunătăţit aderenţa cu 11%. Acest lucru duce respectiv la asigurarea unei forţe de virare mai mare, un răspuns îmbunătățit al direcției și o rezistență îmbunătățită la rulare în comparație cu modelul anterior.

În interiorul cabinei, GT-R NISMO se remarcă prin nişte scaune exclusive, proiectate să se concentreze pe oferirea unui suport optim pentru umeri și puncte inferioare ale corpului celor care le folosesc. Despre alte modificări nu se anunţă.

Puține mașini posedă performanța de condus oferită de un Nissan GT-R. Pentru gama anului 2020, inginerii au încercat să îmbunătățească ceea ce a fost, în esență, deja perfecțiunea mecanică, prin mici trucuri pentru a stoarce cât mai mult posibil de la motor și șasiu.

Agregatul DOHC V6 twin-turbo de 3.8 litri şi cu 24 de supape (VR38DETT) a primit un set de turbo compresoare noi, direct de la versiunea de curse, care dispun de o formă modificată a turbinei şi mai puţine lame. Acest lucru optimizează debitul și îmbunătățește reacția de accelerare cu 20%, fără o pierdere de cai putere.

Produce în continuare 608 CP/652 Nm care permit o acceleraţie de pe loc şi până la 97 de km/h, în condiţii ideale, în doar 2.5 secunde, în timp ce viteza maximă poate urca până la 320 de km/h.

GT-R-ul mai dispune de o transmisie robotizată cu şase trepte şi dublu ambreiaj, care conţine acum un R Mode mult mai rafinat, realizat pentru a fi folosit atât pentru drumuri, cât și pentru piste. Selectat, acesta face ca schimburile de trepte inferioare să fie mai agresive pentru a anticipa mai bine ieșirile rapide din curbe, rezultând în subvirare redusă și un sentiment auto-intuitiv mai mare.

Iar sistemul adaptive shift control este programat pentru a schimba planul treptelor într-un mod în care să se potrivească cu stilul de conducere a celui din spatele volanului, ceea ce face posibil rularea pe drumurile publice fără abateri de la lege, dar cu forța brută completă ce ar fi disponibilă pe un circuit şi fără a fi nevoia de schimbat manual modurile de schimbare (A/R).

Automobilul mai este capabil să bucure cu un sunet mai agresiv datorită eşapamentului modificat. Acum conţine atât o tobă din titan, cât şi terminaţii din acelaşi metal, finisate pe margini într-o culoare albastră contrastantă.

Şi suspensia controlată electronic a fost reglată pentru a asigura o mai bună stabilitate în viraje și o călătorie mai confortabilă. Direcția este mai liniară și mai precisă ca niciodată, necesitând corecții minime la viteze de până la 300 km/h. Iar un nou brake booster crește răspunsul inițial de frânare fără a fi nevoie de apăsat agresiv pe pedală.

Încă o dotare standard sunt mecanismele de frânare carbo-ceramice marca Brembo, cu etriere de înaltă performanţă. Împreună cu carbura de siliciu folosită, discurile de 410 mm pe faţă şi 390 de mm pe spate, sunt aproape la fel de dure ca un diamant. Iar în combinație cu plăcuțele de frână de performanță, acestea generează mai multă frecare, ceea ce se traduce printr-un simț mai bun și un control în toate tipurile de situații de frânare. Etrierele la fel sunt noi şi sunt vopsite în galben pentru contrast (pot rezista la temperaturi de peste 1.000 de grade Celsius).

În SUA, un Nissan GT-R NISMO din gama anului 2019 costa de la 175.540 de dolari. Dacă s-a scumpit sau s-a ieftinit modelul actualizat, şi cu cât, nu s-a anunţat.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/