/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Gheorghe Petic spune că a fost bătut în Penitenciarul nr. 13. Ce spune Administrația Națională a Penitenciarelor

22 aprilie 2019, ora 18:21

Șeful penitenciarului l-a pedepsit, l-a lipsit de dreptul de a scrie, de a da telefoane, de a primi colete, pe trei luni de zile. I-a aplicat o sancțiune disciplinară”, Anatolie Istrate, avocat.

Avocatul mai spune că și convorbirile telefonice ale clientului său ar fi fost interceptate. Iar în timpul unei discuții, deținutul chiar ar fi fost bătut de gardieni.

Am înțeles că atunci s-a dus să se folosească de dreptul de a da un telefon, deci i s-a întrerupt legătura telefonică atunci când a pronunțat numele lui Plahotniuc și apoi a fost bruscat de către colaboratorii penitenciarului și au fost aplicate și lovituri”, Anatolie Istrate, avocat.

Aceste acuzații au fost respinse de purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale al Penitenciarelor, care a menționat că în Penitenciarul 13 nu a fost înregistrat vreun caz de altercație între angajați și deținuți. Din spusele lui, Gheorghe Petic a fost sancționat săptămâna trecută pentru faptul că ar fi amenințat gardienii. Fostul polițist de frontieră este deținut în penitenciarul 13, după ce acum o lună a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare pentru viol. În al doilea dosar, el este cercetat pentru huliganism agravat, care s-ar fi întâmplat în anul 2004. Fostul polițist de frontieră se declară nevinovat. El a devenit cunoscut opiniei publice după ce ar fi deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări de peste Prut, în care ar fi fost implicați și demnitari de stat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram