/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ De astăzi, este interzisă parcarea pe trotuar. Ce spun șoferii despre noile reglementări

missing
22 aprilie 2019, ora 19:51

În lipsa locurilor de parcare, șoferii zic că sunt nevoiți să-și lase mașinile pe unde apucă.

„Dacă vor crea parcări nu am fi nevoiți să ne parcăm unde este interzis. În primul rând asta este pentru pietoni, eu sunt fix așa pieton, eu ies la plimbare cu copii, dacă ar fi locuri ar foarte comod”.

„Legile într-o măsură oarecare trebuie respectate, dar deoadată știți cum este o vorbă: Omului dă-i, pe urmă cere, dar dacă vrei dintrânsul tot să ceri și să nu depui. O încălcăt, încalcă și se vede că o să mai încalce”.

„Dumneavoastră nu încurcați la pietoni? -Nu încurc, am lăsat spațiu de 3 m. Le va fi mai ușor dacă mă parchez pe partea cealaltă? Nu, aici la nimeni nu încurcă. Din păcate, trebuie de rezolvat problema cu locurile de parcare în oraș, deoarece nu avem unde să ne parcăm”.

Vestea îi bucură pe pietoni, care speră să aibă mai mult spațiu pentru deplasare.

„Foarte tare încurcă, nici o regulă absolut și nu este normal într-un oraș normal să meargă pe unde merg pietonii”.

„Nu, eu socot că mașinile să stea în garaj, ori undeva să fie o parcare în oraș, ori două, trei”.

„Nu au dreptul, nu au dreptul dar deja așa s-o deprins lumea și văd că…până o să primească prima amendă, o să învețe minte”.

Totuși, sunt pietoni care le dau crezare șoferilor.

„Eu nu sunt sigur că legea acestea acum o să ajute, atâta timp cât nu este într-adevăr destul loc”.

„Da, sunt străzi foarte înguste și se parchează, dar înțelegem și pe șoferi că nu sunt locuri de parcare, chiar nu au oamenii unde să se parcheze și sunt foarte multe mașini în Chișinău”.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, în primele trei luni ale anului curent, peste 540 de șoferi s-au ales cu procese-verbale, pentru parcare neregulamentară. Ofițerul de presă INP nu a fost de găsit la telefon să ne spună câte cazuri au fost înregistrate astăzi.

Reporter: Kardo Sharifi;
Operator: Mark Diaconu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram