Traian Băsescu: Dacă va mai primi încă un milion de moldoveni cetățenie română, „se face unirea prin cetățenie”

21 aprilie 2019, ora 13:48

Fostul președinte a ​explicat sensul sloganului de campanie al PMP – „Uniți în Europa”. Traian Băsescu a declarat, la lansarea candidaților PMP pentru alegerile europene, că principala sa misiune, dacă va obține un mandat în Parlamentul European, va fi unirea României cu Republica Moldova, aceasta fiind prioritatea sa ca politician după aderarea României la UE și NATO, potrivit europalibera.org.

Fostul președinte a menționat că și Bruxelles-ul ar putea susține unirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului prin acordarea de fonduri europene către Chișinău prin Acordul de asociere la UE. Liderul PMP a făcut apel la PSD, aflat la guvernare la București, să deblocheze activitatea Agenției naționale pentru cetățenie, în sensul acoperirii restanțelor față de solicitărilor românilor din Republica Moldova.

Până acum, a arătat Băsescu, au obținut cetățenia română 1 milion de moldoveni, din 3,5 milioane. Dacă mai obțin încă 1 milion cetățenie română, se poate spune că „facem unire prin cetățenie”, a mai precizat fostul președinte al României.

PMP, partidul înființat de Traian Băsescu la finalul celor două mandate prezidențiale, este creditat în sondajele de opinie cu 4,7% din voturi, sub pragul de 5%, de accedere în Parlamentul European.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram