În ajunul Floriilor, ANSA atenționează consumatorii de pește

În ajunul sărbătorilor de Florii, inspectorii ANSA efectuiază mai multe activități ce țin de asigurarea comercializarii produsului de calitate. Colaboratorii Agenției prelevă probede pește viu și produse din pește și le supun investigațiilor de laborator întru verificarea calității și conformității produselor comercializate.

Foto: ANSA

Totodată, în scop de evitare a procurării de produse neconforme, ANSA recomandă consumatorilor să respecte măsuri de precauție, în primul rând, să atragă atenția la condițiile de comercializare: în căzi speciale asigurate cu oxigenarea apei, peștele trebuie să fie curat, cu un strat uniform de solzi, culoarea potrivit speciei, bronhiile roşii, cu nuanţă caracteristică speciei, fără rupturi.

Orice consumator este în drept (în cazul în care are dubii în privinţa calităţii peştelui şi produselor din acesta) să ceară de la vînzător prezentarea următoarele documente justificative:

  • certificate ce confirmă calitatea acestuia;
  • certificate sanitar-veterinare ale peştelui aflat în comercializare.
  • În Piețe bonul de expertiză sanitară

În cazul în care aţi procurat produse alimentare de calitate neadecvată, vînzătorul este obligat, la solicitarea dvs., să le preschimbe cu mărfuri similare de calitate adecvată sau să vă restituie contravaloarea produsului. În caz de necesitate, puteți sesiza subdiviziunele teritoriale ANSA si serviciiul de protective aconsumatorului din cadrul ANSA la linia verde 080080033,aplica/ia VIBER -067675544,E-mail – info@/ansa.gov.md.


Pub