Ce se ascunde în spatele incendiului de la Notre-Dame. Detectoarele de foc nu s-au activat

Polițiștii francezi investighează motivul pentru care detectectoarele de foc de la Catedrala Notre Dame nu s-au activat în momentul în care a izbucnit incendiul.

Foto: Agerpres

Catedrala, la care se efectuau lucrări de reabilitare, a luat foc pe 15 aprilie. Una dintre companiile franceze care se ocupau de lucrări a declarat că alarmele instalate pe schelele montate în jurul catedralei nu s-au activat.

Singura alarmă care s-a activat a fost cea din interiorul clădirii Potrivit ultimelor investigații, incendiul ar fi pornit din mijlocul acoperișului, la baza tulei.

Polițiștii au chemat la declarații mai multe persoane care se aflau în apropierea monumentului la momentul izbucnirii incendiului, iar acestea au spus că și-au dar seama ce se întâmplă abia atunci când au văzut fumul, scrie știrileprotv.ro

Catedrala Notre-Dame, simbol al Parisului şi al întregii lumi creştine, a fost distrusă parţial de un incendiu devastator. Tot acoperişul bijuteriei arhitecturale gotice este distrus, iar partea cea mai înaltă, fleşa, s-a prăbuşit.

Focul a înghițit apoi întregul acoperiş, în partea centrală. Cea mai veche parte a şarpantei dată din secoul al 13-lea, iar cea mai recentă - de acum mai bine de 200 de ani.

Sursa: Metro


Pub