(foto) Premieră: Modelele Audi S5 Coupe şi Sportback, acum cu motoare turbo diesel sub capotă

Pentru prima dată în istoria modelului, Audi S5 a primit un V6 diesel sub capotă! Motorul TDI de 3.0 litri de pe S5 Coupe și S5 Sportback produce 347 CP și livrează până la 700 Nm de cuplu (2.500—3.100 rpm).

Mai mult, motorizarea dispune de un compresor acţionat electric ce oferă o performanță puternică suplimentară, în timp ce un sistem mild hybrid îmbunătățește eficiența consumului de combustibil, anunţat ca fiind în regim mixt şi calculat după ciclu WLTP, de doar 6.2 litri/100 km. Această combinație de putere, cuplu și eficiență face ca S5 să fie unic în segmentul său.

Foto: autoblog.md

Motorul TDI de 3.0 litri de pe modelele S5 reprezintă cea mai puternică versiune V6 diesel din toată gama disponibilă. Combinația sa de performanță și eficiență îl stabilește separat în acest segment. Noile modele S consumă în medie cu 19 procente mai puțin combustibil decât aceleaşi modele disponibile motoarele pe benzină, în ciuda faptului că produc un cuplu semnificativ mai mare.

Un S5 Coupe TDI poate accelera până la 100 de km/h în doar 4.8 secunde, în timp ce un S5 TDI Sportback în 4.9 secunde. Viteza maximă este limitată electronic în ambele cazuri la 250 de km/h. De asemenea, ambele automobile au nişte eşapamente tunate fin pentru a reda un sunet sportiv. Află mai multe detalii despre automobile, dar şi cât costă, pe AutoBlog.MD


Pub