Topul celor mai bine plătite locuri vacante de muncă. Salariul maxim poate atinge 30 mii de lei

PE SCURT

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă despre cele mai plătite joburi pe piața muncii la 18 aprilie, conform declarațiilor agenților economici.

Topul include 100 de posturi vacante, pentru care angajatorii sunt gata să plătească salarii frumoase. Salariul maxim oferit poate atinge 30 mii de lei, pentru postul de programator, iar cel minim constituie 6000 lei pentru posturi cum ar fi contabil-șef, electrosudor sau fizioterapeut.

PE LUNG

Astfel, agenții economici ofertanți sunt dispuși să achite salarii ce variază între 18 și 25 mii lei pentru postul de manager în diverse domenii sau între 17 și 20 mii lei pentru cel  de conducător auto.

De asemenea, potrivit topului, salariul unui agronom se ridică la 12000, al unui medic medicină generală variază de la 9500 până la 11,9 mii lei, iar al unui cizmar constituie 10 mii de lei.

Locurile de muncă disponibile pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Doritorii sunt îndemnați să aplice CV-ul pentru ofertele corespunzătoare din listă accesând portalul www.angajat.md sau adresându-se la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.