„Tech Women Summit” aduce în prim plan subiecte de ultimă oră. Cunoaște-le pe cele șase invitate de excepție din Franța, Olanda, România și Moldova

„Tech Women Summit” – primul summit dedicat în exclusivitate femeilor și fetelor care activează în domeniul IT, vine cu discursuri captivante, abordări inovatoare și oportunități interesante. Cele șase speakere ale evenimentului vor împărtăși experiențe și opinii ce ar putea să vă ofere o perspectivă inedită asupra direcției de activitate pe care o urmați sau doza de motivație pentru explorarea unor noi posibilități de afirmare profesională. Reuniunea va avea loc în data de 23 aprilie, în incinta Centrului „TEKWILL” și se va desfășura la inițiativa Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC și Comunității „TECH Women”. Agenda evenimentului poate fi accesată aici.

Vă invităm să le cunoașteți acum pe cele șase invitate înainte de a le auzi la „Tech Women Summit”.

ALETH DELCENSERIE – Chief Information Officer și Senior Quality Officer al Grupului Pentalog, Aleth Delcenserie a adus la perfecțiune arta îmbunătățirii continue. Călătoria ei la Pentalog a început în 1993, când împreună cu prietena sa a decis să înființeze propria afacere pentru a rămâne și a lucra împreună. Aventura a început cu jurnalismul pentru primarii locali, unde a reușit să editeze și să promoveze proiecte media electronice, apoi afacerea a fost direcționată către dezvoltarea de software.

În 2007, Aleth a fost delegată cu misiunea de a defini și implementa politica de calitate a grupului Pentalog, care a dus la obținerea certificării ISO 9001 de către Pentalog la sfârșitul anului 2008. În 2013 a început să conducă infrastructura IT și echipele de dezvoltare internă a aplicațiilor. Grupul Pentalog, compus acum din 10 centre de livrare pe 3 continente, angajează mai mult de 1000 de persoane în IT offshoring și colaborează atât cu startupuri local, cât și importante companii multinaționale. La Tech Women Summit Aleth va vorbi despre oportunitățile excelente de carieră pe care le oferă domeniul IT, istoriile de succes ale femeilor din IT și provocările pe care le întâmpină acestea.

OLGA SURUGIU are o experiență națională și internațională de peste 13 ani în cadrul grupului Orange,  iar în prezent este director al Departamentului de Operațiuni Internaționale la Orange Systems –  IT hub-ul Orange Moldova, unde conduce o echipa de  350 de colegi. Olga consideră că este nevoie să înveți continuu, de aceea, orice clipă liberă o alocă pentru noi studii. Acest crez a motivat-o să obțină și două diplome de master în domeniul Inginerii, în Franța și unul de Executive MBA, la Vienna. Succesele sale sunt o dovadă clară a faptului că lucrurile mari nu vin niciodată din zona de confort, de aceea se implică activ în susținerea și dezvoltarea tinerelor talente. La  „Tech Women Summit” va povesti cu exemple relevante despre multitudinea de schimbări care au loc într-o societatea, dar și despre abilitățile necesare pentru ca un lider de echipă să poată face față acestora.

Sanne VisserExpertă în testarea Blockchain din Olanda și președinte al Comunității de Testing Blockchain (Blockchain Testing Community). În prezent, Sanne este angajată la Capgemini – o corporație ce furnizează servicii de consultanță în domeniul IT – și lucrează la un set de propuneri pentru implementarea soluțiilor blockchain pentru proiectele din domeniul transportului feroviar. Sanne combină expertiza sa în domeniul Blockchain cu o experiență de mai mult de 10 ani în domeniul testării. Pe parcursul anului trecut, Sanne a inițiat și a dezvoltat trei proiecte blockchain pentru Căile Ferate Olandeze ce implicau oferirea de soluții inovatoare pentru înregistrarea tuturor tranzacțiilor. Toate aceste succese i-au adus în palmares valorosul premiu „EuroSTAR Rising Star Award 2018”. La Tech Women Summit Sanne va vorbi despre gravele erori blockchain și va dezvălui detalii din culisele istoriilor de groază, care implică distrugerea unor întregi rețele, pierderi financiare de milioane de dolari și multe efecte adverse pe termen lung.  La încheierea prezentării sale, veți cunoaște care sunt cele frecvente erori în construirea blocurilor criptografice, care sunt lecții pe care un tester poate să le învețe în urma unor gafe tehnice, care sunt punctele vulnerabile în construirea unor astfel de blocuri dar și care sunt soluțiile ingenioase care pot fi aplicate.

Mihaela-Roxana GHIDERSA – Software Developer la Centric IT Solutions din România. Pasionată de programare și tehnologii, îi place să învețe continuu și să-și împărtășească cunoștințele, să livreze calitate în toate proiectele de dezvoltare de softuri și desigur, să se distreze cât de mult posibil pe parcursul întregului proces. „Renunță să înveți să construiești șabloane, de parcă mâine nu va mai fi” – este titlul discursului cu care Mihaela va veni la „Tech Women Summit”. Într-o perioadă în care tehnologia se schimbă cu rapiditate, timpul este cea mai prețioasă resursă pe care o avem și încercând să învățăm toate framework-urile / bibliotecile noi devine mai degrabă o irosire. Deși ar putea părea diferite la suprafață, trebuie să fim atenți la elemente comune importante. Adevărata provocare este să te menții relevant prin investirea în cunoștințe care supraviețuiesc testului timpului. Caracteristicile cheie precum ar fi reziliența, accesibilitatea, latența sunt ușor de omis atunci când se creează aplicații, dar ce diferență ar face dacă ar fi luate în considerație.

ECATERINA MORARU – Interaction Designer Lead, XWiki, Romania. Ecaterina proiectează și construiește software Open Source de mai mult de 10 ani. Comunitatea ei este XWiki (xwiki.org), unde ea a acceptat provocarea de a îmbunătăți uzabilitatea și experiența pentru utilizatorii din mai mult de 115 de țări. Din 2015, ea face parte și din comunitatea Open Source Design (opensourcedesign.net), promovând procesele deschise de proiectare pentru comunitățile de software open source din întreaga lume. În cadrul evenimentului, Ecaterina va vorbi despre ce înseamnă să proiectezi în ”open”, ce oportunități există, care sunt provocările și cum este diferit de designul “normal”.

FABIANA APATEANU este inginer testare și în prezent deține poziția de Consultant Testing în cadrul companiei Endava. Cu mai mult de 8 ani în domeniul de testării, lucrând în proiecte mai mici sau mai mari, cu instrumente de testare automată API, Web sau Mobile, ea are o pasiune pentru automatizarea în orice domeniu. În timp ce realizează sarcini pentru un proiect comercial, instruind juniori sau participând în cadrul interviurilor, Fabiana are două obiceiuri pe care le respectă în fiecare zi: oferă un ajutor unui om care are nevoie și creează ceva de care să fii mândră. La Tech Women Summit Fabiana va vorbi despre automatizare și creativitate și vă va provoca să aflați cum poate influența creativitatea experiența și activitatea inginerilor de testare.

„Tech Women Summit” este punctul de întâlnire al profesionistelor IT și încurajează transferul de experiență, stabilirea de contacte și consolidarea comunității autohtone a specialistelor din acest sector. Summitul se va încheia cu o sesiune de networking într-o ambianţă prietenoasă, potrivită pentru schimbul de opinii, stabilirea de noi conexiuni și împărtășirea de impresii.

Participarea la „Tech Women Summit” este gratuită și este posibilă doar în baza înregistrării prealabile pe acest link: http://bit.ly/2YZ1NJu. Locurile sunt limitate, iar accesul în sală va fi permis în baza formularelor completate. Puteți să vă înregistrați până pe data de 22 aprilie, ora 12.00.

„Tech Women Summit” este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC în parteneriat cu Platforma/Comunitatea „TECH Women” și cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, a Guvernului Suediei și UN Women.

„Tech Women Summit” este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC în parteneriat cu Platforma/Comunitatea „TECH Women” și cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, a Guvernului Suediei și UN Women.

Particip la organizarea și asigurarea logisticii evenimentelor corporative și culturale de mai mult de 10 ani. La Moldova.org sunt responsabil de relațiile cu clienții comerciali, dar și de toate aspectele logistice și administrative ale redacției, astfel încât colegii și colegele să nu ducă lipsă de nimic în procesul de lucru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare