Pensionari și persoane cu dizabilități din Chișinău vor primi ajutoare materiale de Paști

PE SCURT

Pensionarii și persoanele cu dizabilități din Chișinău, aflați la evidența Direcției generale asistență socială și sănătate, care sunt beneficiari de compensații/abonamente pentru călătoria în transportul public și au o pensie mai mică de 1450 lei, vor primi către Sărbătorile de Paști câte 100 de lei.

Ajutorul material unic este acordat de Primăria municipiului Chișinău, iar banii pot fi ridicați de la oficiile poștale, conform vizei de reședință, începând de luni, 22 aprilie, la prezentarea buletinului de identitate.

PE LUNG

Municipalitatea a menționat că, totodată, peste 3600 de persoane vor beneficia de ajutoare materiale a câte 500 lei, în preajma Paștelui.

Este vorba despre 1872 persoane în etate, singuratice, beneficiari ai Serviciului de îngrijire socială la domiciliu din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate, 863 persoane cu deficiențe de vedere, membri ai Organizației Teritoriale Chișinău a Asociației Obștești „Asociația Nevăzătorilor din Moldova” și 929 persoane hipoacuzice, membri ai Asociației Surzilor din Republica Moldova, Filiala teritorială Chișinău.

Beneficiarii încadrați în categoria menționată pot ridica banii pentru ajutorul material prin intermediul oficiilor poștale ale Î.S. „Poșta Moldovei”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.