Andrei Năstase îl invită pe Igor Dodon la o dezbatere televizată: „L-aș întreba de ce cochetează în continuare cu PD”

PE SCURT

Andrei Năstase, copreședintele Blocului ACUM, îl invită pe președintele Igor Dodon la o dezbatere televizată, în timpul cel mai apropiat, „pentru a lămuri lucrurile şi a înţelege, împreună cu alegătorii, de ce nu începe la modul real procesul de dezoligarhizare a ţării şi de scoatere a instituțiilor de drept şi de reglementare din gheara mafiei”.

Într-o postare pe Facebook, Andrei Năstase a menționat că, pe lângă multe alte lucruri importante, l-ar întreba pe Igor Dodon de ce cochetează în continuare cu PD și de ce torpilează orice încercare de a reîncepe activitatea parlamentului.

PE LUNG

Liderul Platformei DA a menționat că în ultimul timp Igor Dodon, cel care ar trebui să fie un preşedinte responsabil al acestei ţări, „s-a transformat în purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat” și „face totul pentru a-i păstra puterea lui Plahotniuc”.

Potrivit lui, Blocul ACUM are nevoie de funcția de speaker doar pentru a dezbate și a pune la vot pachetul de legi privind dezoligarhizarea, pentru demararea procesului de eliberare definitivă a Republicii Moldova din captivitate. „Însă anume Dodon, exact ca și Plahotniuc vorbește despre funcții ca obiectiv în sine și despre împărțirea lor”, a menționat el.

Dodon acționează la comanda directă a lui Plahotniuc, care este într-o situație de panică atunci când ACUM propune o agendă antioligarhică și vine cu inițiativa de colaborare cu deputații necontrolați de regim pe o platformă parlamentară”, a mai spus Andrei Năstase.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.