Festivalul „culturii moldovenești”, sărbătorit în Federația Rusă

PE SCURT

Festivalul culturii moldovenești Văd Republica Moldova în vise a fost deschis pe 16 aprilie în Sankt Petersburg. Timp de cinci zile, în diferite locații ale orașului vor avea loc expoziții, prezentări și întâlniri creative cu artiști.

PE LUNG

Potrivit presei rusești, festivalul are loc în cadrul „Anului Republicii Moldova în Rusia”. Scopul acestui festival este menținerea relațiilor de prietenie între popoare. 

Prin intermediul proiectului nostru ne dorim să vorbim despre cultura națiunilor. Iar relația dintre culturi este foarte vizibilă. Într-adevăr, aproape toate asociațiile culturale naționale din orașul nostru erau prezente în această sală, pe 16 aprilie. Ei au venit să salute Moldova. Conectăm culturile pentru a trăi în pace și pentru a fi prieteni, a declarat organizatorul festivalului Nadezhda Dobrianskaya.

De asemenea, și în orașul Kursk se sărbătorește „Zilele dedicate Republicii Moldova”. 


Праздник весны и дружбы: в Курске прошли «Дни Молдовы»

Potrivit Centrului de Cercetare Strategică din Federația Rusă, în 2017 erau peste 154 de mii de cetățeni ai R. Moldova veniți în Federația Rusă să muncească.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.