Dodon: Discuţiile cu „ACUM” nu au sens
Politic 20 aprilie 2019, 00:51 | 1541

Discutiile cu Blocul ACUM nu prea au sens, Andrei Nastase nu va fi votat in niciun caz presedinte al Parlamentului, iar anticipatele ar trebui sa aiba loc odata cu alegerile locale. De aceasta parere este Igor Dodon, care a declarat intr-o emisiune TV ca partidele parlamentare ar putea sa devina mai cooperante odata cu apropierea datei dizolvarii legislativului.

Întrebat de ce PSRM a făcut ofertă de alianţă doar Blocului ACUM, dar nu şi PD-ului, Dodon a răspuns că socialiştii au mai multe proiecte de legi, inclusiv unul care prevede revenirea la competenţele preşedintelui, limitate de PD în ultimii ani. În context, moderatoarea l-a întrebat pe Dodon de ce socialiştii n-ar încerca să găsească un limbaj comun cu PD-ul chiar şi asupra unor astfel de subiecte.

În alt context, Igor Dodon s-a rătat convins că Andrei Năstase, liderul Platformei DA, nu va fi votat în niciun caz în funcţia de preşedinte al Parlamentului.

Igor Dodon spune că nu-şi doreşte alegeri anticipate, dar dacă acestea vor avea loc...

Igor Dodon a mai declarat că în a doua jumătate a lunii mai va solicita Curții Constituţionale să dea o interpretare a legislaţiei cu privire la anunţarea alegerilor locale, în lipsa unei majorităţi parlamentare. Astfel, Dodon îşi doreşte alegeri locale în aceeaşi zi cu posibilele alegeri parlamentare anticipate.

Potrivit lui Igor Dodon, alegerile parlamentare anticipate, concomitent cu cele locale, ar putea avea loc în luna octombrie.

Opinia ta contează. Comentează!