(video) New York 2019: Premieră în SUA – Noua generaţie Hyundai Sonata

Noua, a opta generaţie Hyundai Sonata a debutat în Coreea de Sud acum aproximativ o lună în urmă şi iată că mai nou a ajuns în America. Versiunea locală a fost prezentată la Salonul Auto Internaţional de la New York și are propriile sale caracteristici.

În plus, compania a dezvăluit mai multe detalii despre nivelul de echipamente şi dotări ale proaspătului sedan.

Una dintre cele mai neobișnuite dotări ale modelului este sistemul Digital Key pe care Hyundai îl folosește pentru prima dată, însă ulterior va apărea şi pe alte modele. Ideea este că pentru a debloca mașina și pentru a porni motorului se poate folosi acum un smartphone cu o aplicație specială instalată.

Deocamdată numai proprietarii dispozitivelor cu sistem de operare Android şi cu tehnologie NFC (Near Field Communication) vor putea utiliza noua caracteristică. Utilizarea standardului de comunicaţie NFC necesită un contact de câţiva centimetri, telefonul în acest caz fiind necesar aproape de lipit de mânerul portierei şoferului, şi astfel va fi dificil de interceptat semnalul de către hoţi.

Încă un avantaj al tehnologiei este că această cheie poate fi ușor partajată cu rude sau prietenii, informaţiile necesare fiind transferate securizat prin intermediul aplicaţiei pe alt telefon. În acelaşi timp, dacă proprietarul alege să facă asta, el mai poate forma o cheie digitală cu mai multe restricţii, gen un timp limitat de utilizare a automobilului sau limitarea vitezei maxime.

Pe lângă această cheie digitală, în set se mai oferă evident şi o pereche de chei tradiționale ce pot fi păstrate acasă pentru orice eventualitate, dar şi un card special cu un marcaj NFC ce poate fi folosit în loc de telefon.

În Statele Unite, modelul Sonata de nouă generaţie şi cu o lungime de 4.900 mm va fi oferit cu două motoare la alegere, deşi caracteristicile lor sunt foarte asemănătoare. Cel de bază este o nouă unitate natural aspirată SmartStream GDI de 2.5 litri şi cu sistem de injecție directă. Aceasta oferă 194 CP și 245 nm Nm comparativ cu cei 188 CP și 241 Nm proveniți de la vechiul motor de 2.4 litri, dar în acelaşi timp consumă mai puţin combustibil.

Alternativa vine din partea unui benzinar turbo SmartStream T-GDI de 1.6 litri, care generează 182 CP și 264 Nm. Ambele motoare sunt cuplate la o cutie automată cu opt trepte. Tracţiunea este evident pe puntea din faţă.

Vezi şi: (video) New York 2019: Premieră în SUA – Noul Hyundai Venue

În nivele de echipare de top se pot găsi mai multe dotări premium, precum: faruri full LED adaptive, panou de bord digital cu o dimensiune de 12.3 inci şi cu afişare a maşinilor din unghiurile moarte, un sistem multimedia cu ecran de 10.25 inci, sistem de climatizare în două zone, scaune faţă cu încălzire, ventilare şi reglabile electric, roţi cu jante de 18 inci, cruise control adaptiv, sistem audio Bose cu 12 difuzoare, acoperiş panoramic, panou de încărcare rapidă wireless cu un ventilator pentru răcire şi multe altele.

Interesant este că dacă nu se optează pentru sistemul multimedia, în loc este instalat un mic ecran monocrom prin care se operează sistemul audio de bază, lucru cam incompatibil cu designul exterior şi interior. Altă dotare mai puţin găsită în segment este un head-up display care este proiectat pe o suprafaţă de 8 inci cu o intensitate luminoasă de peste 10.000 de candele pe metru pătrat.

Pe partea de sisteme de protecţie şi asistenţă poate fi extrem de bine dotat, datorită faptului că poate dispune de trei radare, 12 senzori ultrasonici şi cinci camere!

Noua generaţie Hyundai Sonata pentru piaţa americană va fi produsă local, la uzina mărcii din Alabama. Vânzările sunt programate să înceapă din luna octombrie. În primăvara anului 2020 este aşteptată versiunea hibridă, iar mai târziu deja una promisă cu indice N şi cu peste 280 de CP sub capotă.

Vezi şi: (video) Noul Hyundai Sonata Turbo vine cu 180 de CP, iar Sonata Hybrid cu un panou solar în acoperiş

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/