/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Noi date despre incendiul de la Catedrala Notre-Dame. FOCUL ar fi pornit de la jumătatea acoperişului

missing
20 aprilie 2019, ora 17:48

O sursă din poliţie a mai declarat că procurorii se concentrează acum pe două probleme principale: funcţionarea sistemului de stingere instalat în catedrală şi modul în care lifturile instalate de muncitori au fost construite.

Doi paznici de la catedrală susţin că au văzut flăcările pentru prima dată când acestea erau destul de mari, ceea ce indică că senzorii de incendiu nu funcţionau cum trebuie. Prima alarmă a sunat la ora 18:15, atunci, paznicii s-au dus să verifice dacă există vreun incendiu, dar n-au văzut nimic. Când cea de-a doua alarmă a sunat, la 18:43, alţi doi paznici s-au dus să verifice în alt loc al catedralei şi au văzut flăcările.

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris. Din fericire, incendiul a fost stins, iar structura clădirii nu a fost afectată, însă acoperişul şi alte părţi arhitecturale importante au fost distruse. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că edifciul religios va fi reconstruit în cinci ani de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram