Bravo Gabriela! O elevă din Căușeni va reprezenta Republica Moldova în finala concursului international de limbă engleză “Hippo English Competition”

Căușeneanca, care a reușit să treacă de faza prelimimară din 23 februarie și semifinala din 30 martie, calificându-se în finală se numește Gabriela Lupăcescu și este elevă în clasa a V- a la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Căușeni. Aceasta frecventează cursurile Centrului pentru dezvoltarea Relațiilor Internaționale de 5 ani și stăpânește fluient limba engleză.

Foto: arhiva personală

Centrul pentru Dezvoltarea Relațiilor Internaționale Căușeni a reușit în acest an să aibă un cursant care s-a calificat în lotul de doi elevi care va reprezenta Republica Moldova la concursul Hippo English Competition. Acest concurs internațional este organizat de „Global Hippo Assiciation”, organizație care luptă pentru promovarea cunoașterii limbii engleze și pentru schimbul de experiență între profesorii de limbă engleză. Inițiativa aparține Serbiei, Cruației și Italiei.

Gabriela Lupăcescu / Sursa:arhiva personală

Concursul “Hippo English Competition” se va desfășura în perioada 11-12 mai în Italia în Lido di Jesolo, în apropiere de Veneția, localitate unde are loc de 7 ani.

Republica Moldova se află la prima participare, concusul fiind atras în țara noastră de către “Asociața profesorilor de limbă engleză”. În acest an cea mai mica reprezentantă a țării noastre va trebui să concureze cu țări precum Turcia, Malaezia, Albania, Croația, Ucraina, România, Serbia, Italia, Bulgaria, Macedonia, Latvia, Filipine, Pakistan, Kîrgîstan, Mogolia, Indonezia și Georgia.

Concursul Internațional organizat de “Global Hippo Association”, are de la an la an tot mai mulți participanți din tot mai multe țări. Anul trecut au concurat pe toate cele 7 nivele de pregătire 15 mii de elevi din peste 20 de țări de pe întreg mapamondul.

Concursul a fost posibil datorită partenerilor Global Hippo Association în Moldova - META-Moldova (Asociația profesorilor de Limba Engleză din Moldova).


Pub