Sorin Ioniță: Iurie Leancă va fi în Parlamentul European vasalul lui Vlad Plahotniuc, pentru următorii 5 ani

Iurie Leancă va fi vasalul lui Vlad Plahotniuc în Parlamentul European pentru următorii 5 ani. Cel puțin așa vede situația analistul politic din România, Sorin Ioniță.

Foto: UNIMEDIA

„Iurie Leancă pe lista lui Ponta, după Corina Creţu, e semnul că Victoraş preia treptat cumetria istorică de partid cu oligarhul Plahotniuc (al cărui vasal e azi Leancă) de la PSD-Dragnea. Dealtfel Dragnea a şi făcut criză de nervi pe tema asta: pierde influenţa într-o parte importantă din diaspora, Republica Moldova, unde se manevrau nu doar voturi dar mai ales bani.

De partea cealaltă, Plahotniuc va avea 5 ani un valet personal, ţinut în lesă cu dosărele, în Parlamentul European: o realizare extraordinară cu care alţi lideri din afara UE nu se pot lăuda. Cu nişte bănuţi foarte necesari lui Victor Viorel, Plaha şi-a pus europarlamentar pe lista română. Şi încă unul cu o istorie personală demnă de Graham Greene (dar nu intru în detaliile astea aici). Nici chiar Putin nu a reuşit aşa ceva”, a scris acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Cam ăsta e sensul mişcării, pentru românii care nu prea ştiu cum se învârte roata la Chişinău. Şi uite-aşa se face şi unirea, pas cu pas, organic, dar nu cum credeaţi voi, ci cu Moldova anexând România, prin borsetka oligarhului şi pentru scopurile lui”, a conchis expertul.

UNIMEDIA amintește că fostul premier moldovean și președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă candidează la funcția de europarlamentar din partea Partidului Pro România.


Pub