Principală  —  IMPORTANTE   —   Accidentul despre care FMF tace

Accidentul despre care FMF tace

Antrenorul naționalei de fotbal sub 19 ani a Republicii Moldova, Oleg Fistican, a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se afla beat la volan. În urma ciocnirii cu mașina lui Oleg Fistican, un microbuz s-a răsturnat. Antrenorul naționalei Under 19 a părăsit locul accidentului, însă ulterior a fost identificat de polițiști.

Atât Fistican, cât și reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) au refuzat să ofere detalii despre accident și despre urmările acestuia asupra funcției de antrenor la naționala de tineret.

Natalia Stati, ofițer de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, ne-a comunicat că accidentul, cu implicarea unui autoturism Audi și a unui microbuz Mercedes, a avut loc pe data de 1 martie, la intersecția bd. Iurii Gagarin cu bd. Decebal.

„La noi a parvenit informația în jurul orei 22.50. Șoferul automobilului Audi este născut în 1975, iar cel al microbuzului – în 1984. După comiterea accidentului rutier șoferul automobilului Audi a părăsit locul accidentului. În urma măsurilor întreprinse de către polițiștii Secției documentarea accidentelor rutiere din cadrul Direcției de poliție a mun. Chișinău, șoferul a fost depistat. Pentru comiterea accidentului rutier i s-a întocmit proces verbal și s-a ales cu o amendă de 1500 de lei și 6 puncte de penalizare. S-a stabilit că șoferul conducea unitatea de transport în stare de ebrietate. Pentru că a urcat în stare de ebrietate la volanul unității de transport s-a ales cu o cauză penală”, ne-a comunicat Natalia Stati.

Surse din cadrul anchetei ne-au comunicat că, în seara accidentului, Fistican a opus rezistență oamenilor legii, aceștia fiind nevoiți să-i pună cătușele.

Martorii la accident au publicat pe rețelele de socializare imagini video și foto. În fotografii se poate vedea automobilul Audi și numerele de înmatriculare care conțin inițialele lui Fistican Oleg – FO.

Contactat pentru a-și expune punctul de vedere în legătură cu accidentul în care a fost implicat, Oleg Fistican a afirmat inițial că „eu nici n-am fost și asta e o prostie mare ce vorbiți acum”, apoi ne-a recomandat să nu ne „implicăm în familia sa”, deși am precizat că-l contactăm în calitatea sa de antrenor al lotului național de juniori a Moldovei.

„Nu vă băgați în familia noastră. Dacă nu știți ce a fost, nu vă băgați. Asta-i familia mea și nimeni nu se bagă”. Întrebat dacă este în continuare antrenorul naționalei de juniori a Moldovei, Oleg Fistican ne-a reproșat că-i dăm „prea multe întrebări prin telefon” și a închis. Ulterior nu a mai răspuns la telefon.

Am contactat, pe 8 aprilie curent, reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) pentru a-i întreba dacă știau despre incidentul în care a fost implicat antrenorul Oleg Fistican și dacă acestuia i-a fost aplicată vreo sancțiune. Ni s-a cerut o solicitare în scris adresată lui Dragoș Hâncu, vicepreședinte al FMF.

A doua zi, Hâncu ne-a spus că nu cunoștea despre accident și că a făcut un demers către organele de drept. Acesta ne-a spus că ne va oferi un răspuns, în scris, abia după ce va primi răspunsul de la poliție. Pentru că timp de o săptămână nu am primit un punct de vedere de la FMF, miercuri, 17 aprilie, l-am contactat din nou telefonic pe Dragoș Hâncu. Acesta ne-a informat, repetat, că nu are încă un răspuns la solicitarea noastră.

Oleg Fistican are 44 de ani și este antrenorul lotului U-19 al R. Moldova din decembrie 2016. Înainte de a prelua echipa de tineret a fost antrenor al formației Saxan Ceadîr-Lunga. În cariera de jucător a evoluat la echipe precum Iskra-Stali Rîbnița, Zimbru Chișinău sau Nistru Otaci. De asemenea, Fistican a jucat și în echipa națională a R. Moldova între 1995 și 2000.

Sursă poze: point.md