Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alegeri în Ucraina: Volodimir Zelenski…

Alegeri în Ucraina: Volodimir Zelenski rămâne lider în preferințele alegătorilor

Foto: politjournal.com

Candidatul la alegerile prezidenţiale din Ucraina, Volodimir Zelenski, continuă să ocupe primul loc în sondajele de opinie. Actorul se plasează mult în faţa preşedintelui în exerciţiu Petro Poroşenko,  potrivit unui nou sondaj al grupului Rating.

Potrivit rezultatelor sondajului, realizat în perioada 12-13 aprilie curent, 73% din ucrainenii care au decis pentru cine să-şi dea votul, îl preferă pe Zelenski, iar 27%, pe Poroşenko.

Dintre ucrainenii care intenționează să participe la scrutin, 58% l-ar vota pe Zelenski, iar 22% – pe Poroșenko. Alte 20% nu au decis pentru cine să-și dea votul.

Potrivit sociologilor, Zelenski este preferat de cetăţenii din estul, sudul şi centrul ţării. În nordul Ucrainei, Petro Poroşenko, rămâne a fi favorit.

Pentru astăzi, 19 aprilie este anunţată confruntarea electorală dintre cei doi candidați pe stadionul olimpic de la Kiev, care are o capacitate de 70 de mii de locuri, şi unde pe 14 aprilie, s-a prezentat doar Petro Poroşenko.

Turul doi al alegerilor prezidențiale în Ucraina vor avea loc duminică, 21 aprilie.

Primul tur a avut loc pe 31 martie. Astfel, pentru actorul umorist Volodimir Zelenski și-au dat votul peste 5,5 milioane de persoane, acesta acumulând 30,24% din voturile alegătorilor cu drept de vot. Pe poziția a doua s-a clasat fostul președinte ucrainean Piotr Poroșenko, pe care l-au votat 15,95% dintre alegători. Cel de-al treilea candidat care a acumulat cele mai multe voturi este fostul premier ucrainean, Iulia Timoșenko, care a strâns voturile a 13,40% dintre votanți.